מתכונים

עוגיות

עוגות דבש

עוגת דבש וקרמבל תפוחים (באדיבות קפה ביגה)

מרכיבים:

60 גר’ סוכר לבן

60 גר’ סוכר חום

150 גר’ שמן סויה

150 גר’ דבש צוף

2 ביצים

1 וחצי כוס קמח

1 כפית אבקת אפיה 

2\1 כפית קינמון

2\1 כפית סודה לשתיה

קורט מלח

קורט ציפורן

2\1 כוס תה

גרידת תפוז מחצי תפוז

4 תפוחים מקולפים מסוג גרנד, חתוכים לקוביות

אופן ההכנה:

יש להכניס את כל המרכיבים לתוך קערה עמוקה ולערבב היטב עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. את התרכובת לשפוך לתוך תבנית עגולה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30-35 דקות.

עוגת דבש קלאסית (באדיבות קפה גרג)

מרכיבים:

60 גר’ סוכר לבן

60 גר’ סוכר חום 

150 גר’ שמן סויה

180 גר’ דבש צוף

2 ביצים

1 וחצי כוס קמח

1 כפית אבקת אפיה

1/2  כפית קינמון 

1/2 כפית סודה לשתייה 

קורט מלח

קורט ציפורן

1/2 כוס תרצה 

1 כף אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:

יש להכניס לתוך קערה עמוקה את כל המרכיבים יחד ולערבב היטב, מלבד האגוזים.

לאחר הערבוב וקבלת מרקם אחיד וחלק יש להניח בתוך תבנית ולפזר מעל העוגה את האגוזים ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות למשך 30-35 דקות.

ו.... קבלו רעיון מדליק,

רוצים לפנק את האורחים בעוגה אישית?

את תערובת העוגה המוכנה יש לצקת לכוסות משומנות ואופים עד הזהבתן של העוגות. מוציאים מהתנור ומייד מוזגים את הדבש (כפית דבש צוף לכל עוגה)

עוגיות צוף מהירות הכנה (באדיבות טלי גרופית)

עוגיות מהירות הכנה נימוחות, עם דבש צוף אורגני, מצופות בשומשום, הממלאות את הפה במגוון טעמים מאלפים, שכל טעימה מהן היא עונג צרוף.

מרכיבים:

1 כוס צוף

2\1 כוס שמן

4\1 כוס סוכר חום בהיר (דמררה)

2 וחצי כוסות קמח כוסמין

2 כפיות אבקת אפיה

2\1 כפית סודה לשתיה

2\1 כפית הל

גרדת תפוז משני תפוזים

100 גר' שומשום

 

אופן ההכנה:

 

לחם תנור ל-180 מעלות

לערבב לפי הסדר וללוש לבצק רך ולעטוף בניילון נמצד ולקרר כשעה במקרר.

לאחר הקירור לכדרר לכדורים קטנים ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה, לצפות בשומשום על ידי גלגול בקערת השומשום ולהניח על תבנית.

בעזרת מזלג ליצור דוגמה ולשטח מעט.