התרופה כן טעימה  

למה בעצם הדבש נחשב בריא כל כך  ולמה הוא עוזר?

דבש הוא התרופה המתוקה של הטבע והוא תרכובת יוצאת דופן הודות לעבודתן המשולבת של הדבורים והפרחים. האדם משתמש בדבש ברפואה המסורתית כבר אלפי שנים לעזרה ולהתמודדות עם שלל בעיות ותחלואים. בשנים האחרונות גם הרפואה המערבית מוכיחה ומאוששת במחקרים ובשימוש את מעלותיו הרפואיות של הדבש. כדאי להחזיק בבית באופן קבוע דבש איכותי ונקי. ריכזו כאן עבורכם את עיקרי מעלותיו הבריאותיים של הדבש:

מסייע למנוע סרטן ומחלות לב

מחקרים גילו שהדבש הוא ציטוטוקסי – גורם נזק לתאים סרטנים, אך לא פוגע כלל בתאים הבריאים.
המחקר הראה שדבש מדכא את החומרים הקרצינוגנים – (חומרים מסרטנים הגורמים בין השאר להתפתחות הסרטן) על ידי כך שהוא מווסת את התהליכים המולקולרים של התחלת, התפתחות ושלבי ההתקדמות של תאי הסרטן ושל גידולים.

במחקר זה התגלה שהתרכובות העיקריות שהדבש עשיר בהן, פלבנואידים – שהם נוגדי חימצון חזקים מאד וחומצות פנוליות הן התרכובות העיקריות נוגדות הסרטן המעורבות בין שאר התכונות המועילות שלו.

בין היתר, תרכובות אלו גם מפחיתות את הסיכון לחלות במחלות לב.

 

*מתוך המאמר Honey and Cancer: A mechanistic review -  שפורסם במגזין Clinical Nutrition 

חיזוק המערכת החיסונית

בדבש יש ריכוז גבוה של חומרים נוגדי חימצון (אנטי-אוקסידנטים) וככזה הוא יעיל מאד לחיזוק המערכת החיסונית בשימוש שוטף ויום יומי. חשוב בהקשר זה לציין שיש לאכול את הדבש בצורתו הטבעית וללא חימום.

מתוך ה: National center for biotechnology information

 

מסייע ומקל על הפרעות קיבה ומעיים וביניהם אולקוס

מחקר שהתבצע לאחרונה הראה שדבש יכול לשמש כטיפול יעיל מאד בשיבושים כמו כיבי קיבה ודלקת חיידקית של הקיבה והמעיים.

מתוך ה: National center for biotechnology information

חומר אנטיביוטי, אנטי דלקתי ומחטא

חיידקים לא מסוגלים לחיות בסביבה של דבש. דווקא בזכות הריכוז הגבוה של הסוכרים הטבעיים בדבש, הוא לא מאפשר חיים לחיידקים בסביבתו. היחס האוסמוטי הגבוה שלו (סופח מים), בשילוב עם PH  נמוך ועם אנזים היוצר מי-חמצן הוא קוטל במהירות חיידקים בסביבתו.

מסיבה זו הדבש הוא חומר יעיל במיוחד למניעת זיהומים ולאיחוי רקמות בטיפול בפצעים פתוחים, מקטין היווצרות של צלקות, כיבים בפה, דלקות בחלל הגרון וכו'.

מומלץ להשתמש בדבש כטיפול ראשוני נגד זיהום חיידקי משום שבניגוד לאנטיביוטיקה - החידקיים אינם מפתחים עמידות לדבש.

מתוך ה: National center for biotechnology information

עוזר כנגד שיעול ומקטין את הגירוי בגרון

דבש הוכח בניסויים קליינים כיעיל יותר לטיפול בשיעולי לילה אצל ילדים מאשר בטיפול בדקסטרומתורפאן (תרופה נגד שיעול). הדבש מקל על השיעול והגירוי ומסייע בשינה טובה יותר אפילו אצל ילדים (אין לתת דבש לתינוקות מתחת לגיל שנה  - משום שהאנזים האחראי בגוף לפירוק הדבש עשוי לא להתפתח עד גיל זה)

"מומלץ להשתמש בדבש כפתרון לשיעול וגירוי בגרון לפני כל פתרון תרופתי אחר" - the National Institute for Health and Care Excellence (NICE) and Public Health England (PHE)

 

מרכיב חשוב ברפואה האירוודית

ברפואה האירוודית ההודית משמש הדבש כמרכיב מרכזי כבר למעלה מ 4,000 שנה. ברפואה ההודית הדבש משמש לשיפור הראייה, להורדה במשקל, מטפל בבעיות אין-אונות, שיבושים בדרכי השתן, אסטמה סימפונית, שלשולים ובחילה.

הדבש מכונה "יוגהווהי" Yogavahi-   - מגביר את איכות החומרים שאיתם הוא בא במגע ונכנס לערוצים העדינים ביותר שבגוף,  מכיוון שיש לו תכונה המאפשרת לו להיכנס לרקמות העמוקות של הגוף.

וויסות הסוכר במחזור הדם

הדבש הוא דו-סוכר, כלומר מורכב מפרוקטוז ומגלוקוז ביחד. ביחס לסוכר לבן ולסוכרים הסינטתטים, הדבש נספג לאט יותר במחזור הדם, כמות האינסולין שהלבלב צריך לייצר בכדי להכניס את סוכרי הדבש לתאים היא נמוכה ולא יוצר ניצול ותשישות מצטברת של הלבלב (דבר המוביל לסכרת). כך גם הירידה של הסוכר בדם היא מתונה יותר.

מתוך ה: National center for biotechnology information